GroPro´s vd slutkandidat till 2022 års Livsmedelspris

GroPro´s vd, Bengt Persson, är utsedd till en av tre slutkandidater till årets Livsmedelspris. Det ärorika priset, som delats ut sedan 1964, går till personer, organisationer eller företag som på ett inspirerande och innovativt sätt tagit initiativ till, eller utvecklat förutsättningarna för att öka livsmedelsnäringens konkurrenskraft och utveckling.

I motiveringen står att läsa:

”Bengt Persson är en visionär och pionjär inom hållbar cirkulär livsmedelsproduktion. Han har skapat den första proteinfabriken, hett efterlängtad av den svenska marknaden. Tidigare har han byggt upp Foodhills i Bjuv och nu proteinfabriken GroPro där man anrikar protein från svenskodlade baljväxter via en ny teknik och en process helt utan kemikalier.

Med god blick för planetens behov och marknadens möjligheter har Bengt Persson lagt grunden för en mer hållbar livsmedelsproduktion och konsumtion.”

Övriga kandidater till det åtråvärda Livsmedelspriset är Coop Sverige för sin hållbarhetsdeklaration för livsmedel samt Svenskmärkning AB som står bakom Från Sverige-märket.

Bakom priset står nätverket Livsmedel i Fokus som samlar personer verksamma inom hela livsmedelsbranschen. Priset delas ut vid Livsmedelsdagarna i Tylösand den 8 september i år.

I den långa raden av välförtjänta pristagare sedan 1964 finns Ruben Rausing och TetraPak, Max Hamburgerkedja, Lantmännen, Findus Sverige, Svenskt Kött och Saltå Kvarn.  Fjolårets vinnare var Gårdsfisk. 

Läs hela pressmeddelandet från Livsmedel i Fokus här: https://www.livsmedelifokus.se/medlemskapet/livsmedelsdagarna/livsmedelspriset/