Våra produkter

Bara svenskodlat

GroPro tillverkar svenska protein- och stärkelsekoncentrat från ärtor och andra baljväxter som vuxit på svenska åkrar. Vi gör det helt utan kemikalier och andra tillsatser med hjälp av en unik och mycket energisnål process. Våra proteinkoncentrat innehåller runt 50 procent protein av mycket hög kvalitet och har hög smaklighet.

Ärtprotein från torra gröna ärtor

Vår huvudprodukt är protein från ärtor och andra baljväxter av hög kvalitet som odlats i södra Sverige. En av våra leverantörer av ärtor är Foodhills i Bjuv som, vid sidan av att leverera till GroPro, har en omfattande produktion av konservärtor i södra Sverige. Alla odlingar är certifierade enligt Svenskt Sigill. Sedan baljväxterna torkats till en vattenhalt av omkring 15 procent tas de in i vår anläggning och skalas varefter protein och stärkelse separeras från varandra och anrikas till koncentrat i en helt torr process utan tillsats av kemikalier.

Hög proteinkvalitet

Vårt protein innehåller runt 50 procent protein och har en mycket god sammansättning av aminosyror. Hälften av aminosyrorna är essentiella och alla essentiella aminosyror finns med. Högst är halterna av Glutaminsyra, Asparaginsyra, Arginin, Lysin och Leucin. De tre sistnämnda är av intresse för idrottare; Arginin spelar en viktig roll i uppbyggnaden av muskelfibrer och är en essentiell aminosyra för barn. Lysin behövs för omsättningen av proteiner i kroppen.

Ekologiskt baljväxtprotein

GroPro kommer att kunna erbjuda protein från ekologiskt odlade och KRAV-certifierade baljväxter. Flera av våra odlare har KRAV-certifierat sina gårdar. Det betyder bland annat att baljväxterna odlas helt utan handelsgödsel och bekämpningsmedel. Eftersom vi inte använder några kemikalier i vår anrikningsprocess är vårt färdiga koncentrat helt naturligt en godkänd ekologisk produkt som kan KRAV-märkas. Proteinhalt och aminosyrasammansättning är av samma goda kvalitet som i GroPro´s övriga proteinkoncentrat.